Ohjelmapalvelut

Partaharjukeskus sijaitsee luonnonkauniilla harjulla, jossa on hyvin vaihtelevat kangasmaastot. Ympäristö luo mahtavat puitteet retkeilyyn ja ulkona liikkumiseen. Lisäksi Partaharjun mailla sijaitsee rakennettuja leirialueita (huoltorakennukset, ruoanjakelu- ja ruokailukatokset, ohjelmakatsomot ja lavat) ja nuotiopaikkoja, joita retkeilijät voivat hyödyntää ohjelma- ja taukopaikkoina.

Partaharju vuokraa erilaisia retkeilyvälineitä: telttoja, ruoanvalmistusvälineistöä, kenttäkeittimiä… Kysy lisää.

Vaeltamaan luontoon

Noin puolentoista kilometrin mittainen Pieni pyhiinvaellus -polku lähtee Partaharjukeskuksen rantasaunan takaa vanhalta sillalta ja kulkee Salvosen rantaa pitkin päättyen Ristikiven kirkkoon. Matkan varrella on seitsemän rastia, jotka kutsuvat vaeltajaa kuuntelemaan niin omaa itseään kuin toisia ja ympärillä olevaa luontoa.

Reitti on merkitty maastossa puutolppiin punaisella ja valkoisella maalilla. Reitin alussa on vihreä postilaatikko, josta löytyy Pieni pyhiinvaellus -polun reittiohje suomeksi, englanniksi ja ruotsiksi.

Pieni pyhiinvaellus voi olla virkistävä hengähdystauko kokouspäivän keskellä. Se voi olla lepohetki työpäivän päätteeksi. Se voi olla nautinnollinen kävely luonnon kauneutta ihaillen ja luonnon moninaisia ääniä kuunnellen. Se voi olla ystävän kanssa kuljettu matka arkea yhdessä pohtien ja jakaen. Se voi olla hartaus päivän päätteeksi. Pyhiinvelluksen kulkijalle olennaista ei ole matkan pituus eikä matkaamisen nopeus vaan pysähtyminen – olla tässä ja nyt – ilman kiirettä pohdiskellen ja mietiskellen rastitekstien ajatuksia.

Seikkailua ja luonnon läheisyyttä

Miten hyvältä ruoka maistuukaan nuotion äärellä tai lyhtyjen loisteessa upeassa maastossa! Nauti luonnonrauhasta ja maukkaasta ruuasta raikkaassa ulkoilmassa virkistyen ja viihtyen. Partaharjukeskuksen emännät valmistavat ja kattavat ruuan asiakkaan toiveiden mukaan.

Kesto: 1,5 h
Hinta: tarjousten mukaan
Osallistujamäärä: 25–100 henkilöä
Pukeutuminen: Säänmukainen vaatetus

Palvelun tuottaa Partaharjukeskus.

Liikuntasali ja sisäpelit

Päärakennuksen Partahovissa sijaitsee urheilu- ja pelisali monenlaiseen liikuntaan tai suurille ryhmille illanviettotilaksi. Salivuorolle on mahdollista varata sulkapallo-, lentopallo-, koripallo-, sähly-, lakanapallo- tai pingisvälineet. Pelivälineiden vuokra 20 e/vuoro.

Hiekkaurheilukenttä ja ulkopelit

Hiekkaurheilukenttä ulkopeleihin. Kentällä mahdollista pelata jalkapalloa, lumifutista tai järjestää vaikkapa miniolympialaiset. Kentän vieressä lisäksi kaksi beach volley -kenttää. Urheilukenttä toimii myös isojen ryhmien ohjelmapaikkana. Partaharjukeskuksesta löytyy myös erilaisia ulkopelejä, mm. jättimuistipeli, tikka, kuulalabyrintti ja  mölkkypeli. Piha-alueella sijaitsee 7-väyläinen frisbeegolfrata. Osa maaleista on siirrettäviä.

Patikkareitit

Iso-Parran luontopolku

Salvosen kinttupolku: Kuusi kilometriä pitkä luontopolku Partaharjukeskuksen pihalta Nikkarilan kauniisiin maastoihin. Polun varrella kohdeopasteita sekä levähdyspaikka. Reitin varrella osaksi haastavaa kivistä metsämaastoa.

Lumikengät ja hiihtoladut

Partaharjukeskuksessa on vaihtelevat, mielenkiintoiset ja kauniit lumikenkäilyyn soveltuvat maastot. Lumikenkäilijän on mahdollista hyödyntää järvenjäätä tai haastavampaa harjumaastoa. Hiihdon harrastajilla on hyvät latuyhteydet Partaharjulta Pieksämäen valaistuun latuverkostoon ja taukopaikalle ladunmajalle.

Veneet ja kanootit

Ryhmät ja yksityishenkilöt voivat varata veneitä käyttöönsä:

5 soutuvenettä sekä tarvittavat pelastusliivit. Veneet ovat Partaharjukeskuksen palveluja ostaville ryhmille veloituksetta käytössä.

8 kanoottia, joita vuokraa Partaharjukeskus. Puh. 044 725 4124.

Uimaranta

Viihtyisä hiekkapohjainen uimaranta, jossa kaksi uimalaituria. Talvikaudella avantouintimahdollisuus.

PalvelutOhjelmapalvelut